Rakkaus on ihana asia. Sitäkin ihanampaa on, jos rakkauden avulla pystyy kertaheitolla kohentamaan sosiaalista asemaansa merkittävästi. Tämähän tiesi jo johtaja Uuno Turhapuro aikoinaan lähdettyään Helsinkiin rikkaisiin naimisiin (kauniin kanssa tietysti, pitäähän sitä joku tolkku olla pärstässäkin). Aikoinaan naimakaupat olivat myös erittäin keskeinen osa poliittista valtapeliä keisareiden, kuninkaiden, ruhtinaiden ja herttuoiden hallitsemassa Euroopassa. Valitettavasti emme enää elä noita loistokkaita päiviä, joten naimakaupoilla tietään onneen viitoittavat hieman vähempiarvoiset henkilöt, joista on kuitenkin meille taviksille paljon iloa - kiitos Seiskan, englantilaisten tabloidien ja miksei myös kotoisten iltapäivälehtiemme kautta.

Suomi on liian pieni maa ollakseen paratiisi naisille, jotka haluavat päästä ryysyistä rikkauksiin naimakaupan avulla. Mutta poikkeuksiakin on - kuten tämänkertaisen jutun päähenkilö, Minttu Virtanen. Kuten suurin osa lukijoista tietänee, Minttu Virtanen on F1-kuski Kimi Räikkösen puoliso. Virtanen on kieltämättä näyttävä nainen, joten on ihan ymmärrettävää, että Kimi oli sulaa vahaa Mintun tavatessaan. Vaikka uskonkin ehdottomasti kyseisen pariskunnan aitoon, pyyteettömään, keskeinäiseen arvostukseen ja välittämiseen perustuvaan rakkauteen moraalittoman onnenonginnan sijaan, on selvää, että Virtaselle oli monella tavalla jättipotti päätyä suhteeseen Räikkösen kanssa. Vaikka F1-kuljettajan vaimokkeella on toki omat haasteensa (esim. Minttu ei voi pitää varikolla samoja vaatteita kahta kertaa peräkkäin), elää entinen halpalentoyhtiön lentoemäntä varmasti aivan toisenlaista elämää Sveitsissä kuin aikaisemmin Suomessa.  Tässä yhteydessä lienee paikallaan korostaa, etten ole minkään sortin kommunisti tai vihervasemmistolainen. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että jotkut ihmiset ovat toisia rikkaampia, kunhan noudattavat lakeja ja maksavat veronsa edes jonnekin. Suomalaiset Viidakon Tähtöset yms. julkkisnaiset ovat yleensä melko persaukisia (suurin onni julkisuudesta on oikeus etuilla Namun jonossa), mutta Kimin rinnalla Minttu elää hyvin etuoikeutettua elämää, minkä hän toivottavasti itsekin ymmärtää. Ajatelkaahan niitä todella kauniita suomalaisnaisia, jotka eivät koskaan pariudu formulakuskien tai NHL-kiekkoilijoiden kanssa! Melkein tulee tippa linssiin heidän puolestaan.

Minttu Virtanen ja fitness

En kirjoittaisi Minttu Virtasesta, jos hänellä ei olisi mitään tekemistä kansakuntamme yllä leijuvaan fitnessbuumin kanssa. Mutta kas kummaa, hänellä hyvin vahva fitnessminä. Hän on työskennellyt lentoemännän hommiensa lisäksi fitnessmallina, mikä normaalisti viittaisi lätkävaimouteen. Nettiä selatessani löysin videopätkiä (linkki artikkelin lopussa), joissa Minttu näyttää esimerkiksi, miten vatsarutistukset ja punnerrukset kuuluu suorittaa. Mikäli kyseessä ei olisi Kimi Räikkösen puoliso, en uskoisi juuri kenenkään katsovan kyseisiä videoita Vastaavia videoita on YouTube pullollaan. Esittelytekstin perusteella näillä Mintun opeilla kehitetään lihaskuntoa ja poltetaan rasvaa. Varmasti näin, mutta allekirjoittaneen opeilla kehitettäisiin lihaskuntoa huomattavasti enemmän ja tarvittaessa rasvakin palaisi tehokkaammin. Miksei Me Naiset -lehti ottanut yhteyttä kirjoittajaan?

Minttu Virtanen ei onnellisen asemansa takia joudu käymään töissä, vaan hän hoitaa lastaan ja matkustelee Kimin mukana maailmalla. Eräässä jutussa Minttu totesi, että lastenhoitajien ansiosta hän voi treenata silloin kuin haluaa. Hyvät lukijat, blogissaan Minttu sanoo treenaavansa kolmesta neljään kertaan viikossa. Sehän on ihan hyvä määrä tavalliselle ihmiselle, mutta lehtijutut antavat joskus ymmärtää, että Minttu Virtanen treenaa älyttömiä määriä. Tiedän kyllä, että hän on pienen lapsen äiti ja joutuu formulavaimon roolissaan matkustamaan jatkuvasti ympäri maailmaa. Lisäksi hän joutuu edustamaan kaikenlaisissa varmasti hyvin epämieluisissa seurapiiritilaisuuksissa, eikä välttämättä jaksa treenata ihan joka päivä. Mutta eri lehtien hehkutuksesta päätellen hänen luulisi olevan todellinen supertreenaaja. Tämän blogin kirjoittaja on aikoinaan vetäissyt viikossa 18 treeniä. Se on kai kohtalainen määrä harrasteurheilijalle, mutta jostain syystä Iltalehti ei kirjoittanut minusta juttua. Olisi kai pitänyt olla aktiivisempi ja soittaa itse toimitukseen. En tarkoita, että Minttu Virtasen pitäisi treenata yhtään enempää, toivoisin vain jotain tolkkua uutisten otsikointiin. Tosin jos itse olisin vastaavassa asemassa, en tekisi muuta kuin treenaisin, perehtyisin maailman tapahtumiin ja loppuajan pelaisin Pleikkaa.

 

minttusali.jpg

Kuva Minttu Virtasen Instagram-tililtä. Ai että tekisi mieli mennä tuolle salille tekemään rinnallevetoja. Laittaisin oikein reilusti magnesiumia käsiini ja pudottaisin painot ronskisti alas.

Todellisen auktoriteetin treeniasioissa liittyen Minttu Virtasesta tekee se, että hän on lehtijuttujen mukaan aloittanut personal trainerin opinnot (en löytänyt tietoa valmistumisesta). Hän saa varmasti asiakkaita julkkispiireistä, mikäli hän koskaan tulee kyseistä työtä tekemään edes harrastuksenaan. Personal trainerin tittelihän ei nykyään sinänsä takaa, että henkilö olisi suuri treeniekspertti, mutta kenties Mintulla on potentiaalia. Kunnon fitnessmimmin tavoin Virtanen kertoo ruokavaliostaan, joka näyttää aika samanlaiselta kuin monilla elämäntapafitnessmimmeillä: vihersmoothieta, raakapuuroa, raakasuklaata, superfoodeja, luomua jne. Eli valitettavan tylsää, rullakebutonta ja pekonitonta. Ja kaiken huipuksi Minttu juo erikoispuhdistettua pullovettä, ei missään nimessä hanavettä. Mintun suosiman veden kun pitäisi imeytyä normaalia vettä paremmin ja edistävän palautumista...

Olisi muuten hauska tietää, syökö raikulipoikana tunnettu Kimi krapula-aamuina Mintun suosimia ruokia. Nalkuttaako Minttu, jos Kimi syö HK:n sinistä kylmänä ja nauttii Karjalaa suoraan pullosta? Kaikesta huolimatta toivon vilpittömästi Kimille ja Mintulle onnellisia yhteisiä vuosia, mutta samalla toivon myös, että Minttu kokeilisi edes kuukauden ajan EatFatStayFit-elämäntapaa. Hän yllättyisi varmasti.

Minttu Virtasen blogi:

http://blogit.kauneusjaterveys.fi/minttuvirtanen/

Minttu Virtasen treeniohjelma:

http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/liikunta/nain_treenaa_kimi_raikkosen_rakas_kokeile_minttu_virtasen_treeniohjelmaa