Hei taas kaikki gojimarjoja popsivat paleodieettaajat, CrossFittaajat, bikinilavoista haaveilevat mimmit ja Fitnesstukun t-paidoissa kulkevat shortsibodarit! Olen valitettavasti ollut sen verran kiireinen, etten ole ehtinyt ja jaksanut hetkeen kirjoitella tänne. Mutta ette te minusta niin vähällä pääse! Tällä kerralla ajattelin piristää teitä hieman kevyemmällä postauksella analyyttisten tarkastelujeni sijaan. Olen ihmetellyt kovasti, miksi fitnesshurahduksen kokeneet yleensä mainostavat, etteivät roskaruoka ja herkut kuulu heidän elämäänsä. Okei, yleensä nämä ihmiset valehtelevat, sillä tuohon elämäntapaan kaiketi kuuluu se, että pitää mainostaa mahdollisimman paljon "puhtaasti" syömistä. On kuitenkin aivan selvää, että oikeasti kova treenaaminen aiheuttaa niin kovan kaloripuutoksen, ettei sen korjaaminen onnistu pelkällä kanalla, parsakaalilla ja vihersmoothieilla. Koska reippaasti liikkuvat ja urheilevat ihmiset tarvitsevat kunnollista polttoainetta, haluan antaa muutamia vinkkejä Eat Fat, Stay Fit -hengessä. Osa kuvista on suht uusia, osa vuosien varrelta. Inspiraatiota näihin ruokiin on haettu netistä, erityisesti Epic Meal Timen hienoista videoista.

Sikanauta-pekonirulla

Kaverin kanssa teimme tuollaisen talvella 2009. Koska köyhillä opiskelijoilla ei ollut varaa parempaan lihaan, tyydyimme sikanautaan. Väliin laitoimme myös runsaasti Oltermannia. Kaloreita tuossa pötkylässä taisi olla päälle 5000. Nälkä lähti.

lihapekoni012.jpg

Pizzakakku

Yhteistyöprojektini veljeni kanssa kesältä 2010. Kaksi pakastepizzaa päällekäin, ja väliin lisää juustoa, pekonia ja salamia. Päälle cheddaria ja herkkusieniä. Tuollakin lähti nälkä aika hyvin. Kaloreista ei tietoa, mutta hiilareita ja rasvaa taisi olla sopivasti. Miinuksena kohtalaisen pitkä paistoaika tavaliseen pakastepizzaan verrattuna.

lomalta007.jpg

Pekoninen pullaherkku

Kesällä 2011 sain idean tuollaisesta herkusta. Kyseisenä viikkona taisin treenata lähes 15 kertaa, joten kaloritarve oli hyvin suuri. Pari viipaletta pullapitkosta, joiden päälle levitetään Nutellaa tai sen halpaa kopiota, väliin pekonia, vaniljajätskiä ja päällimäisen viipaileen kruunasin kermavaahdolla. Kaverinkin mielestä tuo oli hyvää, joten kokeilkaa ihmeessä!

pullapekoniherkku-002.jpg

Helppo ja kevyt uunimakkara-annos

Muutama viikko sitten tein tällaista illalliseksi. HK:n sinistä kermajuustolla pekoniin käärittynä. Lisukkeeksi mozzarella-tikkuja ja näön vuoksi vähän kirsikkatomaatteja, sillä pitäähän fitnessateriaan kuulua kasviksia.

WP_20150216_007.jpg

HC-fitnessaamiainen

Bratwursteja, lihapiirakka, pari donitsia ja kylkeen tietenkin anabolinen fitnessjuoma ja metabolinen vitamiinijuoma. Hyvin kevyt aamiainen, koska tuolloin ei ollut treenejä tiedossa, eikä kaloritankkaukselle ollut tarvetta.

WP_20150221_002.jpg

Kaloripitoinen jäätelöannos

Vaniljajätskiä, jonka lisäksi pari Snickers-patukkaa, pekonia ja suolattuja cashew-pähkinöitä. Hyvä Hard Training -session jälkeinen ateria. Uskokaa tai älkää, pekoni sopii hyvin kaiken kanssa!

WP_20140816_007%20%28500x495%29.jpg

Marjaisa iltapala kalorivajeeseen

Kermavaahtoa, neljä Mars-jäätelöpatukkaa, suomalaisia marjoja ja murskattuja keksipaloja. Oikein hyvä nopeasti valmistuva iltapala, josta ei halua antaa lusikallistakaan swolematelle.

WP_20141026_003.jpg

Tuunattu kääretorttu EatFatStayFit-tyyliin

Kaupan tavallinen kääretorttu, jonka päälle levitin hieman Nutellaa. Sitten halkaisin tortun keskeltä ja laitoin väliin kahdeksan kappaletta Twix-patukoita. Lisäsin vielä hilloa väliin. Kovin makeaahan tuo oli, mutta varmasti käynnistää palautumisen rankan treenin jälkeen.

Kuva0958.jpg

Pikainen välipala himotreenaajalle

Lidlistä ostettuja "Hollantilaisia vohveleita", joiden päälle laitoin maltillisesti saman ketjun Nutella-kopiota. Oiva välipala kiireiselle ihmiselle, jolla on paljon treenejä, mutta vähän aikaa laittaa ruokaa.

WP_20150216_005%20%28400x225%29.jpg

Tässä muutamia esimerkkejä päivittäisestä ruokavaliostani. Tärkeimmät käyttämäni elintarvikkeet ovat pekonit, erilaiset makkarat ja Nutella kopioineen. Kuten huomaatte, pyrin syömään mahdollisimman paljon rasvaa ja nopeita hiilihydraatteja. Suosittelen kokeilemaan näitä herkkuja, ja otan mielelläni myös vastaan Teidän reseptejänne! Eat Fat, Stay Fit!