"Anna Abreu julkaisi treenikuvan salilta"

"Anna Abreun hurja kuntoremontti: Salilla neljä kertaa viikossa!"

"Näin treenaa huippukunnossa oleva Sara Chafak"

"Martinan uudet kuumat salikuvat!"

"Missikolmikko hikoili rankassa salitreenissä – yksi yllätti supertempulla"

"Mitkä lihakset! Sabina Särkkä upeassa kesäkunnossa"

"Tällä treenillä Sabina sai teräsvatsan"

"Näillä vinkeillä suomalaiskaunottaret saivat sixpackin näkyviin"

"Huh, mitkä muskelit! - Räppärin hurja muodonmuutos"

"Uniikki: Näillä saleilla räppärit treenaavat"

"Jared Leto treenasi itsensä tiukkaan kuntoon"

"Vau, mikä six-pack! Justin Bieber julkaisi itsestään topless-kuvan"

Riittääkö? Tuollaisilta otsikoilta ei voi tänä päivänä välttyä, jos vähänkin selailee iltapäivälehtien tai muiden viihdepalveluiden nettisivuja. Fitness- ja treenausbuumi näkyy siinä, että varsinkin naisjulkkisten on tuotava jatkuvasti esille, kuinka kovaa ja määrätietoisesti he treenaavat. Joku heistä on kovalla kuntokuurilla, ja joku toinen on laittanut ruokavalionsa kokonaan uusiksi, ja syö kuten Madonna. Sitten sitä voidaan niin hyvin ja tunnetaan olo niin energiseksi, että kaikkien on kuultava se! Jos julkkis hurahtaa johonkin ihmedieettiin, on sen toimivuutta ja paremmuutta tietysti hehkutettava Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Iltalehdessä. Julkkisnaisten lisäksi näyttää siltä, että myös suomalaiset räppärit korostavat salilla viihtymistään. Itseänihän tietysti kiinnostaa aivan mahdottoman paljon se, mitä joku julkkiskanttura tai paskaa musiikkia riimittelevä bling bling -heppu elämässään tekee, enhän minä muuten tätä kirjoittaisi. Tällä hetkellä näyttää olevan vallalla sellainen trendi, että kaikenlaiset fitnesspimut pariutuvat saliräppäreiden kanssa, jos eivät löydä sitä ennen jääkiekkoiljaa. Koska fitnesspimut ovat otsikoiden mukaan kunnostautuneet jääkiekkoilijoiden nappaamisessa ilmeisen hyvin, on perusmissien ollut pakko ruveta treenaamaan hurjasti, jotteivät fitnessmimmit vie kaikkia jääkiekkoilijoita.

Joskus lehdet ylistävät myös huippu-urheilijoiden kroppia ihan kuin olisi jokinlainen ihme, että he ovat kovassa kunnossa. Jos joku on huippu-urheilija, kuuluu hänen lähtökohtaisesti olla hyvässä kunnossa ja näyttää urheilijalta ympäri vuoden, eikä ainoastaan silloin, kun keikistellään muutaman minuutin ajan kisalavalla. Toki jollain urheilijoilla rasvaa on enemmän kuin toisilla, mutta urheilun ja fitnesslajien olennaisin ero onkin siinä, että urheilussa suoritus ratkaisee, ei ulkonäkö.

On toki hyvä asia, että ihmiset, niin julkkikset kuin tavikset, käyvät salilla ja pitävät huolta kunnostaan. Iltapäivälehtien otsikot sattuvat vaan tyypillisesti olemaan aivan mahdotonta liioittelua. En kiistä sitä, etteivätkö jotkut suomalaiset bling bling -räppärit olisi ainakin ulkoisesti ihan kelpo kuosissa. Mutta suurin osa ei poikkea kovinkaan paljon sellaisista perustreenaajista, jotka ovat jonkin aikaa treenanneet aktiivisesti ja kunnolla, toisin kuin salilla juttelemassa käyvä kirjoittaja. Naisjulkkisten kohdalla otsikot menevät vielä överimmiksi, vai mitä mieltä olette seuraavasta?

Teräsvatsainen Sabina Särkkä

1288707352509.jpg

(lähde: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288707351723.htm)

Onhan tuo ihan mukavan litteä vatsa, mutta terästä en näe missään. Muutenkin nämä otsikoissa mainitut "supertimmit" ja "superlihaksikkaat" julkkismimmit eivät ole yleensä mitenkään erikoisen kovassa ja lihaksikkaassa kunnossa. Enkä jaksa millään uskoa, että noiden pimujen treeni on niin hurjaa kuin he antavat ymmärtää. Kokeilisivat Hard Trainingia niin saattaisivat päästäkin kunnon superkuntoon! Ai niin, se on kovin ikävää ja siinä tulee paha olo, eikä  julkkisnaiselle ole sopivaa tehdä mäkivetoja ja rappusjuoksuja. Parempi tehdä käsivitkutuksia kilon käsipainoilla ja superrankkoja sarjoja reidenlähentäjälaitteessa. Minusta olisi kiva tietää, kovaa esim. Anna Abreu oikeasti treenaa, ja treenaako hän muuta kuin vatsaa ja persettä? Epäilen, että treeni on lähinnä höntsäilyä ainakin siihen verrattuna, mitä itse käsitän kovaksi treeniksi.

Hollywoodin miesnäyttelijöistä tulee myös usein paidattomia kuvia, varsinkin jos he ovat treenanneet itsensä tiukkaan kuntoon jotain tiettyä roolia varten. Näiden tyyppien kohdalla lehtien hehkutukset saattavat välillä jopa pitää paikkansa. Mutta tavallisen kateuteen taipuvaisen suomalaispulliaisen ei kannata vaipua epätoivoon, sillä lihaksikkaiksi mainituista miesnäyttelijöistä vain harva on kuitenkaan sellaisissa massoissa kuin Dwayne Johnson tai samanlaisessa kireydessä kuin Jason Statham alla olevassa kuvassa. Hollywood-näyttelijöiden apuna on myös varmasti kuntovalmentajia, jotka mahdollisesti ohjaavat heitä Hard Trainingin pariin, ja katsovat ruokavalion perään (yksikään näyttelijä ei ole toistaiseksi noudattavansa Eat Fat, Stay Fit -elämäntapaa...). Lisäksi on hyvin mahdollista, että heillä on myös käytössään tavallisia lisäravinteita vahvempia aineita. Miesjulkkisten kohdallakin voitaisiin joskus käyttää hieman maltillisempia adjektiivejä, kuten Jared Leton kuvista voi päätellä.

article-2706591-2000D84D00000578-436_634

(lähde: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2706591/Jason-Statham-competes-diving-England-Commonwealth-Games-25-YEARS-ago.html)

Kuvassa Iltalehden mukaan itselleen melkoiset lihakset treenannut Jared Leto. Lopettakaa se salilla pelleily, ei teillä ole kuitenkaan mitään mahdollisuuksia päästä noin massiiviseen kuosiin! Varmaan Stathamkin on kateellinen.

3jared0110PK_vi%20%28183x300%29.jpg

(Lähde: http://www.iltalehti.fi/viihde/2014100218713375_vi.shtml)

Kuvitellaan, että allekirjoittanut olisi julkisuuden henkilö. Millaisia otsikoita omista saliheruutuskuvistani (joilla ei muuten edes heru; palaan aiheeseen reilun viikon päästä) saisikaan?

Oi, mitkä lihakset! - Blogia kirjoittava idiootti treenin jälkeen

Hard Training toimii! Katso blogikomistuksen kuumat salikuvat!

WP_20141209_014%20%28230x500%29.jpg